Grietje

In samenwerking met Grietje Zeilreizen organiseer ik op drie momenten in de zomer van 2021 een retreat voor maximaal 10 personen per groep. Het thema van dit detreat is “de wind in de zeilen,” een uniek mindfullness retreat in combinatie met actief zeilen op een prachtige driemaster op de Wadden. In deze retreat ga je jezelf weer opladen en krijg je weer grip op je leven om vervolgens positief en sterk verder te gaan. Uiteraard is de gehele retreat corona-proof. 

GESCHIEDENIS

In 1960 werd de Grietje gebouwd als vrachtschip voor een oliehandelaar op Urk, die het schip naar zijn dochter vernoemde. Volgens de verhalen voer de toenmalige olietanker tot de eeuwwisseling. Daarna kwam zij bij een scheepswerf in Schiedam te liggen tot de toenmalige eigenaar de werfkosten niet meer kon betalen waarna de Grietje in beslag werd genomen. Na een paar jaar op de werf werd ze door een handelaar te koop gezet en vrij kort daarop gekocht door een echtpaar die al meerdere charterschepen hadden gevaren. Zij bouwden de Grietje om tot een sfeervolle zeilklipper voor dagtochten en meerdaagse vaartochten. Na ruim 10 jaar werd het schip verkocht en kwam uiteindelijk in handen van Kim en Rianne.

DECK LOUNGE

Buiten aan dek van het schip bevindt zich een ruime lounge. Verder biedt het dek veel ruimte en verschillende mogelijkheden om bij mooi weer te genieten van de zon en het uitzicht. 

RESTAURANT

Het ruim opgezette en authentieke restaurant biedt normaal plaats aan 36 gasten. Tijdens de retreat zullen we hier met slechts tien deelnemers plaatsnemen. Uiteraard kan er ook boven op de deck lounge gezeten, gegeten en ontspannen worden.

privé SLAAPhut

De slaaphutten van Grietje zijn efficiënt opgezet en zullen tijdens de retreat door één persoon bewoond worden. Hierdoor heb je genoeg ruimte om je persoonlijk spullen kwijt te kunnen. De hutten hebben ieder een privé wastafel en een raam.

CORONA-PROOF

Om ervoor te zorgen dat de gehele retreat corona-proof verloopt en iedereen veilig gebruik kan maken van de luxe die de zeilboot te bieden heeft, nemen wij enkele maatregelen. Zo zal iedereen een eigen slaapkamer met privé wastafel hebben en beschikt Grietje over meerdere douches en toiletten.

0
meter lang
0
meter breed
0
zeilen
0
masten