DE RETREAT

We zeilen weg en laten de controle van het vaste land los. We starten en eindigen op dezelfde plek maar in de tussentijd reizen wij naar waar het weer, de wind en het water ons brengt. We laten ons drukke leven en de regie en controle even voor wat het is.

Een weekend voor jezelf waar je, door middel van Mindfulness, Tai Chi, meditatie en coaching, jouw batterij weer kan opladen. Een weekend waarbij je gaat ontspannen, onthaasten en genieten. Je gaat een nieuw stukje van je zelf ontdekken. Een weekend waarbij je je lichaam en geest gaat opladen en waarbij je je innerlijke kracht (opnieuw) zal ervaren. Je gaat ervaren hoe het voelt om in het hier en nu te zijn.

Corona-proof
Om ervoor te zorgen dat de gehele retreat corona-proof verloopt en iedereen veilig gebruik kan maken van de luxe die de zeilboot te bieden heeft, nemen wij enkele maatregelen. Zo zal iedereen een eigen slaapkamer met privé wastafel hebben en beschikt Grietje over meerdere douches en toiletten. Als door regelgeving in verband met corona een retreat/datum niet doorgaat, krijgen de mensen de keus om een andere retreat/datum te kiezen of 100% geld terug.

PROGRAMMA

Wij schepen in en maken kennis met elkaar op vrijdagavond om 18.00 uur. De eerste twee retreats zijn op het ijselmeer, de laatste retreat vertrekt vanuit Makkum. Je krijgt tijd om je te settelen en om 19.30 uur komen wij als groep bij elkaar voor de introductie en maken wij verder kennis met elkaar. Later op de avond heb je eigen tijd. Wij starten zaterdagochtend en zondagochtend om 7 uur met een ochtendmeditatie waarna wij gaan ontbijten. De contouren van het verdere programma zijn bepaald maar wij laten ons leiden wat er zich dit weekend aandient.

Zeilen is uiteraard een onderdeel van het programma als ook meditatie, mindfulness oefening, Tai Chi en er is ruimte om je ervaringen te delen in de groep. Op zondag nemen wij na het middagprogramma afscheid rond 16.30 uur.

REIS

We hebben een programma samengesteld maar de reis die je gaat maken is jouw eigen individuele reis. Je krijgt handvatten aangereikt maar je bepaalt zelf of en wat je er mee doet.

ETEN EN DRINKEN

Al het eten en drinken dit weekend is bij de prijs inbegrepen. We hebben een kok aan boord die ons zal verwennen met heerlijk eten. De maaltijden zijn biologisch en we gebruiken heerlijke streekproducten. Heb je een bepaald dieet of allergie? Geef het aan ons door.

pRIJS

De prijs voor dit weekend is all-in: € 595,00 (incl. BTW) 

Dit bedrag is inclusief, eten, drinken, en het volledige programma. 

Wil je extra individuele coaching? Dat is mogelijk voor € 85 per uur. 

CORONA-PROOF

Om ervoor te zorgen dat de gehele retreat corona-proof verloopt en iedereen veilig gebruik kan maken van de luxe die de zeilboot te bieden heeft, nemen wij enkele maatregelen. Zo zal iedereen een eigen slaapkamer met privé wastafel hebben en beschikt Grietje over meerdere douches en toiletten.

ACHTERGROND MINDFULNESS​

Wanneer je stil staat bij je motivatie om deel te nemen aan een Mindfulness training, ervaar je misschien de wens om verandering aan te brengen in je manier van leven. Misschien leef je te veel op de automatische piloot of steek je een te groot deel van je energie in gedachten over wat er gebeurd is en hoe je toekomst eruit zal zien. Of je gaat volledig op in de moeilijke situatie waar je je nu in bevindt waardoor je niet meer openstaat voor andere ervaringen.

Een te sterke gerichtheid op wat we willen veranderen, maakt dat we de ervaring van het huidige moment missen: de verbondenheid met wat er nu plaats vindt; met de mensen van wie we houden; met je eigen lichaam. Onvrede en afwezigheid op het moment zelf geven onrust en spanning. Het is moeilijk om daarbij helder te blijven denken en voelen.

Mindfulness training leert je om aandachtig te zijn op het moment zelf. Leven alsof elk moment van belang is, ongeacht wat je meemaakt, wat je denkt of voelt in je lichaam. Het huidige moment is de enige tijd die je hebt. Leven in het moment zelf maakt onze ervaringen levendiger en ons leven ‘echter’.

Aandachtig leven is niet iets wat we zomaar kunnen. Het vraagt inspanning om steeds opnieuw stil te staan bij onszelf, elke dag weer. Tijd voor jezelf nemen en bij jezelf stil staan is een leerproces. Je zult het zelf moeten doen. Er is niemand anders die het voor je kan doen.